Thursday, 9 June 2011

1/2 hari bersama RAKAN

Halo...halo....(beyonce pulak dah, tak habes habes kau kan cik kiah!)
Pak ustaz: Assalamualaikum anak-anak
Anak2: Waalaikumussalam

LoL ada segmen pak ustaz bersama anak-anak ke ? Mr.MB belum layak nak jadi pak ustaz ye.
 Hah! Apa yang Mr.MB nak cerita kali ni ialah keluar bersama rakan-rakan. Seronok dan kami cantik bergaya! Oh ! Tidakkssssss... Mr.MB tidak cantik bergaya okay? Sangat riang gembira dihari raya cenggitulah. Motif: HARI RAYA ?

Indahnya sungguh di hari raya
Ramainya orang bersuka ria

Adikku manis cantik bergaya
Bolehkah abang ikut bersama
Usahlah abang membuang waktu
Mari menuju ke rumah bonda

(Dipetik <--- macam petik buah lerr pulak. Seloka Hari Raya nyanyi Uji Rashid & Hail Amir)

Terkenanglah, korang tak sabar-sabar nak berhari raya! Hahaha okay jom start calculating. Hehh! Takde kojo nak kiro berapo hari lagi rayo. Hahaha alang-alang tu, Mr.MB dah tempah dah baju melayu. Wahhh~wahhh~ semangat lebih OKAY! Tukang jahit VaRSACE. Nak jugekkk vErsace. Kunun-kunun INTERNATIONAL sangatlah!

Back to story(ala-ala back to Disember) aiyooo~ eja melayu gitewww giteww.
SEGMENT bersama teacher teacher : How to spell 'disember' class?
Hahaha pelik tapi benar, kelas boleh bercakap eh? Tak tak!
Class: D.E.C.E.M.B.E.R

Okayy.. Terlalu banyak merapu Mr.MB!
Hari semalam kuar bersama member-member Mr.MB bangun jam 12PM! amek kauu! pastu kawan seorang itu dah call.. Wan Intan Nadiah <----- Seorang mak cik kehilangan suami kerna dirampas Adinda Milano Evans' ternganga mulut Mr.MB mendengar khabar berita itu. Sabar je lahh okay ?

it is 12.30PM when i reached Megamall and I called Mr.MB:
Intan:yo Mr.MB.kau kat mana huh?! 

Mr.MB:sorry Intan. ak baru bangun tido.
Intan:-.-' man, ak dah sampai Mega dah! 

Mr.MB:okay,okay ak nak otw ah ne.

*dekat 1jam kemudian*
Intan:kau bila nak sampai ne?! 

Mr.MB:5 minit lagi
Intan:Fuhh, lega.okay ak tunggu kat 7E

*10 minit kemudian*
barulah berjumpa-.-'



Hohooo ni Mr.MB kutip dari blog JANDA wan intan nadiah .
Amboi nak kutuk Mr.MB lewat dan lambat lah ni? Ngadoo kau yer... Takper ni Mr.MB balas balek.. DUSHHH!! DUSHHH! (sound effect je)

Bukan mainkan si Janda berhias ni! Oh, semalam mentang-mengtanglah dia janda cuba menggoda dan berniaga. Hahaha Kopi janda, kopi janda~~~ Lalalalalala. Dia ajak Mr.MB tengok muvie. Hahaha Cerita ape? PIRATES OF THE CARIBBEAN: ON STRANGER TIDES. Thanks to Golden Screen Cinemas . Apa yang kesian kat janda ni semalam. Dia bawak lah AIR 100+ kunun2 tambah tenaga batin. HAHA. Perli aku lagi eh kasut terlekat kat bontot kan? Hahaha . Ewahhh Korang siapa yang belum tgok muvie pirates of the carribean ni. Pergilah luangkan masa, tak rugi pon. Okay? Ooooooo~ Kebulur ya? Wahai janda berhias PINK-pink gitewww tolonglah. Mr.MB bukan kebulur, LAPAR SAHAJA.
PANTUN: Paku dulang paku serpih,
                     Mengata orang Wan Intan Nadiah yang melebih lebihh.
Mr.MB tak senang duduk, lapar sangat. Abes je muvie si janda tu nak makan kfc so layan je lahh asal kenyang kan? Then, lepas makan-makan-makan. Si Wan Intan Nadiah ni bukan main makan grrrrrrrr! Pastu mulalah tanya kenapa tembam? Tak sedar diri kot KIAH!
Saksikanlahhhhhhhhh ahhhhhh(lagu iwan dangdut) si tembamm wan intan nadiahhhhh aaaa ahhhh


                 

Kantoi! Siap dengan tisu-tisu tu pun dia nak telan? Tak ke gila!
Selepas si janda ni makan lah kan, so Mr.MB pun teringin pergi salungg salungg gitewww~ So meh saya nak mention di sini!

and it was near5PM.Mr.MB need to have his hair cut so, we went to the saloon there(I cant remember the name) , Zul and I waited for him like half an hour. we're both satnding outside the door with the face of a beggar who trying to ask for some money-.-'. the hair stylist was feeling kinda weird to see us there. maybe in her mind she must have thought like:'wtf these two kids playing outside my saloon?' HAHA

Saloon tu namanyer MELANIN. Okay? Terjawab sudah persoalan Si Janda TEMBAM. Wahhahahaa
Tak payah wtf sangatlah kan? Oh yeaa.. Si janda tu ada beli Eminem-Recovery



Oh yea.. SIMPTON mata juling+tembam
Lepas jea si dia ni beli CD yang tak berapa original. Mr.MB balek. Copp! Si dia ni tak balik lagi. Dia balik selepas 1/2 jam Mr.MB balik. Kesian kan? Hah! Si janda dan Si Zul ni dorang ni perlukan senjata. Senjata? Jengjengg jangan lah melucah!

....._\____________________,,__
..../ `--│││││││││----------------------_]
.../_==o ____________________
.....),---.(_(__) /
....// (\) ),------
...//___//
../`----' / ...
./____ / ... .


SPEC mata dan CONTACT lense

MORAL OF THE STORY:
1.Jangan lapar ketika menonton wayang
2.Jangan berdiri tak tentu hala didepan saloon
3.Makan beretika(p/s: jangan makan banyak nanti tembam)
4.Belilah 'cakera padat' yang original punya
5.Jagalah mata anda ya
6
7.... and so on korang tambah-tambah sendiri
cauuuucinnncauuu~ jaga diri kepada para readers!

3 comments:

  1. terharu ak ada orang post pasal ak.HAHA

    ReplyDelete
  2. Hahaha. Si JANDA perasan dah datangg

    ReplyDelete
  3. hahaha! muke intan klakar r kat kfc tu..:D

    ReplyDelete