Tuesday, 13 December 2011

Macam-macam

Assalamualaikum...

Ramai juga yang telah dilahirkan pada 13/12/11
Waaaaaaaaaa~ satu lagi tarikh yang best.

Kali ni Mr.MB takkan cakap.
> tarikh nikah
> tarikh sunat
> tarik bersanding
> tarikh .(dot).(dot)

Hari ni mak Mr.MB dah boleh keluar wad
_░▒███████
░██▓▒░░▒▓██
██▓▒░__░▒▓██___██████
██▓▒░____░▓███▓__░▒▓██
██▓▒░___░▓██▓_____░▒▓██
██▓▒░_______________░▒▓██
_██▓▒░______________░▒▓██
__██▓▒░____________░▒▓██
___██▓▒░__________░▒▓██
____██▓▒░________░▒▓██
_____██▓▒░_____░▒▓██
______██▓▒░__░▒▓██
_______█▓▒░░▒▓██
_________░▒▓██
_______░▒▓██
_____░▒▓██
So tengah siap-siap nak pi amek dia la ni

Hari ni Mr.MB nak tulis:
♨ gulai lemak nangka
 
Gulai Nangka dimasak sendiri tanpa sebarang bantuan - Chef Mr.MB




 Disebabkan musim cuti. Duduk diam. Banyak benda yang boleh difikirkan-terfikir-memikir . Banyak betul Mr.MB mengidam. Salah satunya ialah gulai nangka.

Mak Mr.MB bekerja. Terpaksalah Mr.MB menghangitkan dapur supaya berasap! Nampak sangat menipunyerr~ dapur gas tak berasap dik oiiiiiiiii......

Mr.MB nak cakap pandai memasak tu tidok la jugok ye. Boleh la nak makan. Tapi masakan menggunakan santan kelapa memang Mr.MB tak belajor ye! Gigih jugok la meng'google' resepi gulai nangka. Semuanya hampeh belaka! Tiada resepi yang menarik untuk diikutnya. Nak buat camanerr~

Mr.MB pun celam celup resepi. BUAT RESEPI SENDIRI! Amekkk kau!
Dalam 1jam / 1jam lebih. Nangka tu perlu direbus sehingga empuk dulu. Masa masak ni sebenarnya Mr.MB bercadang nak tengok filem melayu OMBAK RINDU. Sempat lagi! Masaknya ya!

GULAI NANGKA
⌛loading......
Mr.MB kena mengaku! Gulai nangka ni kurang sodappp! HAHA Mr.MB masak 4ketul nangka. Makan hanya 2ketul. Itu pun melepas rasa. Bukannya apa! Kang kalau mati takde la terkilan sangat nak makan gulai nangka.

Mak Mr.MB ada masak gulai nangka selepas tu! Aiyooooooo! Sedap tak terkata! Di + + + + pula sambal belacan fuhhhh! Mr.MB sempat makan sikit je sebab kenyang(makan sikit sebab dah lewat malam balik rumah). Mr.MB nak sangat makan lagi! Jadinya Mr.MB apa lagi! Panaskan lagi esok pagi. Mr.MB dengan gembiranya MAKAN LAGI!



3/12/11
Hari ni Mr.MB keluar:
۩ Fakhrul Syahir 
۩Muhammad Asyraf 
۩Anis Fazlinda 
۩Haiqa Idris

Sangat penat mengejar mereka. Susah kalau kita bersama dengan kawan NOMBOR GANJIL
1 + 2 = 3
Orang ketiga kebiasaanya ialah.............? Jenggg jengg jengg
Begitulah alkisahnya. Haiqa+Linda menonton OMBAK RINDU pada jam 12pm. Berikutnya mereka keluar panggung wayang pada jam 14:00++ . Masa tu, Fakhrul , Asyraf dan Mr.MB makang makang kekoh kekoh ayang kfc. Jam 14:45 kami semua  mereka berempat(fakhrul, asyraf, haiqa, linda) menonton Twilight: Breaking Dawn Part 1 manakala Mr.MB dimanakah Mr.MB?

HAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHA
Mr.MB lari~ cehh! padahal Mr.MB terpaksa menonton Breaking Dawn seorang diri. Akibat tiketnya tidak dibeli. Malang sungguh nasib! Grrrrrrrrrrrrr. Tidak mengapa. Itu dinamakan ujian kesabaran!
K . E . S . A . B . A . R . A . N


Nampak tak? Nampak apa? Baju kahwin Bella Swan! Simple but nice
Amboi! Jangan tarik! Tarik! Edward Cullen saya yang punya! Marah nampak?
Poster untuk filem ini. Cantik dress yang dipakai Bella


Main angkat-angkat! So sweat :'( cehhh! Sweat or SAD? Sedehhhhhhhhhhhhhhh.

Kau ni dah kenapa? Kau suka EDWARD CULLEN ehhh?
Choi! Raksasa itu? Maksud Mr.MB pontiabang tu? Gagatai~
Gegurlsss kan suka!


Lambatnya kau update pasal filem.filem ni!
Tak la! Kan dah cakap Mr.MB dah lama tak update blog!

Entri seterusnya Mr.MB akan kongsikan OMBAK RINDU , INAI MERAH DIJARI .
Cukup! Cukup! Cukup! Jangan cerita banyak sangat. Nanti reader(sssssssss) kena scroll bersengkang mata membaca entri yang entah apa-apa. Kasi la sesuatu yang bermanfaat.
 

Okay! Okay! Okay! Mr.MB akan memberi tips bagaimana nak score A sejarah SPM dan PMR(kalau diberikan kesempatan masa)

Mr.MB juga sebenarnya nak bercerita mengenai SUAMI . Wahh! Pelik! Sepatutnya ISTERI. Mengapakah? Tunggu laaaa! Nantikan kenapa Mr.MB ingin bercerita tentang suami
.

Ermmmmmmmmm....rasanya sampai disini sahaja celoteh Mr.MB yang mungkin membuatkan anda berasa bosan.

"Ni merupakan salah satu sebab mengapa Mr.MB tak nak update blog sebab takut entri membosankan, membuang masa kalian yang membaca dan....dann... hati Mr.MB pun tak tenang memikirkan tentang kalian"


Errrrrrrrrrrrrr......... Mr.MB lari dulu. Nampaknya post ini akan menjadi satu entri yang panjang.
Assalamualaikum......

PENGAJARAN:
1.Nak keluar dengan kawan-kawan: Sila rancang awal-awal
2.Kalau keluar dengan kawan-kawan: Tunaikan kewajipan sebagai seorang muslim dulu
3.Buat satu senarai barang ingin dibeli agar tidak membazir dan dapat menjimatkan kos
4.Nak memasak perlu belajar dulu. Google resepi kadang-kadang haukk! hauuuk!
5.Kalau boleh keluar dengan kawan-kawan jangan dengan bilangan ganjil
6.Sudahhh! Sudahhh! Mr.MB tamatkan sajaa entri 【ツ】

Kepada semua. Ni font tulisan blog Mr.MB mungkin kalau korang tengok tak jadi tulisan macam ni. Mungkin kena refresh/reload balik. Tapi takpayahh la kan? Mr.MB cuma cakap ni sebab takut korang cakap Mr.MB pelik!

4 comments:

  1. kantoi snap pic pakai webcam lappy huhu

    ReplyDelete
  2. HAHA! itu cara mudah dan cepat supaya tak perlu nak amek cable nak cucuk2 amek gmba

    ReplyDelete